Mannenseks

Gisteravond de film Brokeback mountain gezien op tv. Een prachtige film over twee mannen die elkaar in 1963 ontmoeten en samen schapen gaan hoeden en enorm verliefd op elkaar worden. Hun liefde duurt meer dan 20 jaar, maar speelt zich in het geheim af. Eén van de twee wordt door homohaters om het leven gebracht. Precies dat wat de ander vreesde en waarom hij hun liefde geheim wilde houden. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het verhaal wist me menigmaal te ontroeren en na afloop dacht ik hoe geweldig het is dat in steeds meer landen homo huwelijken mogelijk zijn. Wat helaas niet wil zeggen dat de homohaat overal in de wereld vermindert.. De Vpro herhaalde aan het begin van het weekend de vorig jaar uitgebrachte documentaire over de homowereld en -strijd in Oeganda: Call me Kuchu over o.a. de Oegandese homo-activist David Kato. Uiteraard n.a.v. de walgelijke wet die recent in Oeganda is aangenomen en die homohaat tot ongekende extreme en massale proporties dreigt te laten uitgroeien.  Kato is niet lang nadat de film uitkwam vermoord.

Dit soort feiten ontroeren me niet alleen maar maken me tevens heel boos en verdrietig over de waanzin van hoe mensen met elkaar omgaan.  Geen wonder dat je na zoveel gewelddadige en onderdrukkende geschiedenis feestjes wilt vieren waarin je openlijk getuigt van je seksuele geaardheid zoals de diverse Gay Prides.  Ik kan van het kijken daarnaar ook echt genieten,  heerlijk die vrijheid!

Anders kijk ik naar het in de publieke ruimte ‘cruisen’ van homo’s. Vaak gebeurt dat in parken . De plekken veranderen nog wel eens omdat de omgeving er tegen protesteert.  Hetzelfde gebeurt met de prostitutie voor hetero mannen. Utrecht heeft momenteel te maken met protesten tegen allebei.  De lokale overheid moet ingewikkeld schipperen om zowel op oude als nieuwe plekken weer prostitutie mogelijk te maken. En op welke plek(ken) kan dan het cruisen (met actief seksueel contact) plaatsvinden?

Waarom hoor je nooit over ‘cruisende’ lesbiennes? En waarom kunnen hetero vrouwen nergens openlijk gigolo’s kiezen?  Vermoedelijk simpelweg hierom; de vrouwelijke seksualiteit is in bepaalde opzichten ingetogener.   De seksuele behoefte van mannen ligt vele malen hoger dan die van (de meeste?) vrouwen. Maar we zouden ons kunnen afvragen of dat het in het openbaar zoeken naar sekspartners rechtvaardigt.  Naar mijn mening rechtvaardigt het in ieder geval niet het in de openbare ruimte bedrijven van seks. Dat is simpelweg overal bij wet verboden. Voor alle mensen.

Advertenties

One thought on “Mannenseks

  1. Pingback: Me too | matrja's nature

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s