Roos van Jericho

Vorige week overleed mijn eerste grote liefde. Ik moest het uit de krant vernemen, want we hadden vrijwel geen contact meer. De laatste keer dat ik hem zag was bijna 20 jaar geleden, tijdens een feestje van een gezamenlijke relatie. Zodra we begonnen te praten was het alsof de tijd had stil gestaan. We zaten op een tafel, samen een eiland tussen de feestgangers.
Praten over de wereld en wat voor vreemde zaken daarin plaats vinden, we waren elk op onze eigen manier nog steeds activistisch journalist. Praten over persoonlijke dingen deden we niet veel. Net als toen ik 17 was, hij bijna 4 jaar ouder. Een paar keer eerder had ik gedacht verliefd te zijn, maar zodra ik hem ontmoette wist ik pas wat dat was. We zaten in dezelfde scene, hielden van dezelfde muziek, dezelfde dingen, deden blowend en wel ons ‘ding’, want werk voelde nooit als werk, maar over gevoelens zeiden we weinig tot niets, blikken moesten volstaan. We schrijven 1968, hét jaar waarin de ‘Love generation’ tot bloei kwam en mijn hele leven in een enorme stroomversnelling verliep. Zo’n razende vaart had mijn leven dat ik eind dat jaar wegliep uit het huis van mijn geliefde, van de hippie scene in Amsterdam, wegliep van huis en met een jongen die me voor het eerst van mijn leven een koe van dichtbij liet zien.
In weemoed geregeld denkend aan mijn grote liefde die ik versmaad had in ruil voor meer rust.
Door het bericht van zijn dood en door foto’s bij die berichten waaronder diverse uit ‘onze’ tijd, kwamen alle herinneringen terug, elk detail, elk moment, dat we met z’n tweeën gedeeld hadden, elke blik en… voelde ik weer wat ik voor hem voelde.
Of beter gezegd: voel.
De afgelopen dagen hebben me geleerd dat Liefde nooit echt sterft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s