Nagedacht

“Daar is over nagedacht” was een aantal jaren terug een humorvolle uitspraak voor wie trendy wilde overkomen. De laatste tijd vraag ik me af of er niet teveel over van alles en nog wat is nagedacht. Overal borden, markeringsstrepen, aanwijzingen, regels voor wat je maar kunt bedenken…
Het lijkt meestal wel nuttig; in het verkeer bijv. de zebra’s, vluchtheuvels, fietsstraten waar de auto te gast is enz.
Maar nemen we niet teveel aan dat er goed over nagedacht is? En in wiens belang was die gedachte eigenlijk?
Neem nou hondenvoer. We hebben nu al decennia lang een trend dat brokjes zo goed zouden zijn voor de hond. Alles zit er in, het is uitgebalanceerd en het kauwen er van goed voor het gebit. En nog een leuk voordeel: de poep is lekker stevig en daardoor makkelijk op te ruimen. Menig hondenbezitter neemt die informatie zo serieus dat veel honden die brokjes als hoofdvoedsel krijgen. Maar nagedacht is hier vooral door de fabrikant; die brokjes zijn vooral goed voor zijn omzet en voor de hondenbezitter die het zich makkelijk wil maken..
Want al die brokjes bestaan uit gekookte ingrediënten en tal van geur-, kleur-, en smaakstoffen. Rauw voer is toch echt nog steeds het beste voor je hond, de hele spijsvertering is er op ingesteld.
Rauw voer heeft misschien éen nadeeltje, namelijk bij het poep opruimen; de poep is smeuïg. En.. je moet je als hondenbezitter meer verdiepen in wat je hond nodig heeft en het kost je een paar minuutjes per dag meer om je hond goede kost voor te zetten.

Er blijft een verschil tussen nadenken en wezenlijk bewust zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s