Geen angst

De veiligheidsmaatregelen in New York zijn op veel plaatsen ronduit extreem. Zo kostte het ons meer dan een uur om van de ingang van het Empire State Building op de begane grond bij het bekende observatorium op de 86e verdieping te komen.
Ik bespreek dit soort gevolgen van 9/11 met een vriendelijke dame die naast me zit in het vliegtuig van New York naar Denver. In haar huis, 13 miles verwijderd van de Twin Towers, nam ze de stank van de branden waar.
“De eerste jaren na de ramp was het nog erger met die veiligheidsmaatregelen,” vertelt deze NewYorkse.
“Maar je hebt niets aan angstig zijn.”
Ze verhaalt hoe 9/11 haar leven in positieve zin veranderde: tegen haar 50e levensjaar begon ze met een opleiding om met gehandicapte kinderen te kunnen werken.
“Door die ramp vond ik het belangrijk om mijn leven zinvoller te maken en meer voor anderen te kunnen betekenen. Zo kon ik weer positief in het leven gaan staan,” zegt ze.
Die positiviteit heeft haar duidelijk goed gedaan: ze ziet er vele jaren jonger uit dan ze is, is op een ruimte latende manier zorgzaam en haar focus is die van een positief ingesteld mens.
Angst is soms een goede raadgever.

Advertenties

3 thoughts on “Geen angst

  1. Het viel mij vorig jaar juist reuze mee, alleen bij de vliegvelden waren we veel tijd kwijt aan (soms was overdreven) controles..

  2. Oh Bellie hoefde je geen vingerafdrukken te geven dan? en niet in de camera te kijken voor je gezichts/irisfoto? In the empire state building gingen we langs 3 controles voor we boven waren, incl. zo’n scanapparaat waar je je riem voor moet afdoen enz.. Hoe begrijpelijk misschien ook, ik vind dat echt veel, maar het schijnt nog erger geweest te zijn..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s