Penny wise

Reizend door 4 staten in de VS heb ik vooral voedsel en dranken genuttigd vanaf papieren en plastic borden en bekers en met plastic bestek. Tafels in horeca gelegenheden worden gesprayd en met wegwerpdoekjes afgeveegd. Het werd al bijna gewoon, maar als we op een ochtend in Navajo gebied ons ontbijt nuttigen in een wegrestaurant ervaar ik weer hoe prettig echt serviesgoed is. Eten van aardewerk borden, echte filterkoffie die je wordt ingeschonken in echte kopjes, normaal bestek, het is een verademing.
Een jongen loopt door het restaurant met een karretje om de tafels te ruimen en te dekken. Op het karretje een emmertje met sop. Hij maakt de tafels schoon met een zorgvuldig uitgewrongen doekje en volle aandacht.
Bij alle natuurgebieden die we gezien hebben staan borden met uitgebreide milieuvoorschriften. Maar deze indianen in deze ‘Blue coffeepot’ in Kayenta (AZ) laten zien hoe eenvoudig het is om milieubewust bezig te zijn. Leuke bijkomstigheid: de prijzen hier zijn ook de laagste die ik tot nu toe op mijn reis heb meegemaakt. Zouden ze daarom zo bezig zijn of staan de Indianen van nu nog steeds dicht bij de Natuur?
Goed beschouwd is het absurd dat ik me dit soort dingen afvraag. Wat ze hier doen zou weer overal gewoon moeten zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s