No more…

Eindelijk kwam ik toe aan eens beter luisteren naar het openingsnummer van de dubbel CD ‘Long road out of Eden’ van The Eagles. Wat zongen ze nou, no more fox in the woods? Alleen al bij dat idee werd ik triest. Volume op 10 en toen hoorde ik dit vrijwel a capella gezongen nummer ineens met meer dan mijn oren.
“No more walks in the wood. Because all the trees are cut down…”
wood
Dat spookbeeld doemde voor me op en mijn gedachten gingen er mee aan de haal en mijn gevoel nog meer. Terwijl de prachtige meerstemmige zang door de kamer schalde dacht ik aan hoe de mensheid bezig is de Aarde te beroven van haar schatten. Hoe steeds meer leven wijkt voor de hebzucht van het menselijk ras, diersoorten, planten in hoog tempo verdwijnen.
Onze mooie Aarde, die miljarden en miljarden jaren er over gedaan heeft om zo mooi te worden als ze was toen de mens er begon te leven en die de laatste 2, 3 generaties wordt overspoeld door de nog steeds immer uitdijende diersoort waarvan elk zich in het diepst van zijn gedachten God waant, als we de dichter Kloos mogen geloven.
Maar waren we ons maar bewust van die goddelijkheid in het diepst van ons wezen. Dan zouden we ons ook bewust zijn van wat een geschenk het is dat je een leven lang op deze planeet mag zijn.
Want hoe je ook denkt over wat er na dit leven wel of niet op je wacht, éen ding is zeker: je leven op deze kleine blauwe knikker is uniek.
In al zijn schoonheid is er voor zover we weten niets mooier dan deze planeet, het hof van Eden.
Terwijl de Eagles de laatste noten zongen vloeide mijn hart over van liefde voor deze planeet en stroomden de tranen uit verdriet om wat de mensheid haar aandoet.

2 thoughts on “No more…

  1. Maar we zouden er echt allemaal eens aan moeten denken en de consequenties trekken, willen we deze aarde ook voor de generaties na ons leefbaar houden. Ik moet er niet aan denken dat we straks allemaal overdekt wonen en leven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s