Complot

In het coronadebat van 15 juli vroeg Gideon van Meijeren (FvD) Rutte naar het boek van Klaus Schwab, voorzitter van het WEF.

Hieronder het fragment: (in de hoop dat deze nu wel blijft staan, want het verdwijnt steeds en moet steeds weer worden teruggezet en heeft dan natuurlijk weer een andere url)

Rutte probeert eerst het als een complottheorie weg te zetten, maar uiteindelijk blijkt Rutte Schwab te hebben gecomplimenteerd met Schwabs boek: Covid 19, The Great Reset.

Waarom ik dit zo’n belangrijk moment in de kamerdebatten vind, is dat je kunt zien hoe het mechanisme bij Rutte werkt: zodra je hem met de waarheid confronteert, begint hij te liegen en zaken af te schilderen als complottheorie, of is iemand een wappie.

Veel regeringsleiders doen hetzelfde als Rutte.

Zodra iemand iets te berde brengt tegen het coronabeleid of kritiek heeft op hoe regeringen de klimaatcrisis (niet) aanpakken, wordt geprobeerd die persoon in diskrediet te brengen.

Machiavelli wist het al: Verdeel en heers.

En in onze tijd worden psychologische trucs toegepast om ‘het volk’ een rad voor ogen te draaien. De belangrijkste trucs lijken te zijn: angst zaaien (vooral sedert 9/11 maar ook daarvoor al), verwarring zaaien (de waarheid nepnieuws noemen bijvoorbeeld) en complottheorieën verzinnen of zaken als zodanig benoemen.

Tijn Touber heeft daar recent een leuk verhaal over verteld.

Lees het boek van Klaus Schwab en je weet hoe het zit.

Ja er is wel degelijk sprake van een complot.

Een groot en ingewikkeld complot van de elite tegen de mensheid. Maar dat geloven natuurlijk alleen wappies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s