Verbijsterd

Nog niet eerder heeft het zo lang geduurd dat er zoveel tijd zit tussen mijn vorige column en de nieuwe. Ik heb ook nog nooit zo lang niet aan mijn nieuwe boek geschreven.

Nee, ik ben niet ziek. Heb een keer corona gehad en mijn lichaam bleek dat redelijk goed aan te kunnen. Maar het is wel langer dan zes maanden geleden. Ik sluit niet uit dat ik een of twee keer herbesmet ben geraakt, maar dat is achteraf interpreteren van onverklaarbare vermoeidheid en helaas is er geen mogelijkheid om mijn bloed op antistoffen te laten testen. Maar eigenlijk wil ik het daar niet over hebben, want ik heb geen zin in polariserende gesprekken. Om die reden heb ik ook geen column geschreven over de nog steeds toenemende polarisatie.

In plaats daarvan wilde ik schrijven over positief blijven, maar dat werd doorkruist omdat ik even helemaal uit het lood geslagen was na de eerste persconferentie, amper een maand na het loslaten van de meeste coronamaatregelen, waarin Hugo de Jonge voor het eerst ongevaccineerden de schuld gaf van de toenemende besmettingen. Waarmee hij de polarisatie in de samenleving een nog verdere duw gaf.

Toen bedacht ik dat ik een column kon schrijven over de misvatting dat wetenschap gelijk staat aan de waarheid verkondigen. Maar bij het zoeken naar goede voorbeelden kwam ik zoveel tegenstrijdige cijfers tegen dat ik de weg kwijt raakte.

Nu is dan ineens de 2g samenleving acceptabel.

Ik ben verbijsterd.

En vooral hierdoor:

Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat een demissionair kabinet zoveel macht over onze samenleving mag houden?

Ja ik weet, de Tweede Kamer ging in januari akkoord met het demissionair kabinet ten aanzien van de coronamaatregelen een volledig mandaat te geven. Maar hoe is het mogelijk dat de nieuw gekozen Tweede Kamer dat mandaat niet intrekt nu dit demissionaire kabinet onderdeel is van het grote probleem een nieuw kabinet te vormen?

De kabinetten Rutte hebben allerlei zaken in onze samenleving onder het mom van vrije marktwerking zodanig afgebroken en verziekt dat het bijna niet te geloven is. De huidige woningnood, de afgebrokkelde zorg, om maar eens wat te noemen.

Als de Kamer het mandaat zou intrekken, wedden dat er dan in no-time een nieuw kabinet gevormd zou blijken te kunnen worden?

Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat er gebeurt wat er nu gebeurt?

Een land verscheurd door vaccinatiebeleid. We volgen nu nota bene Duitsland in dat beleid. Daarvoor moeten eerst nieuwe wetten worden gemaakt die onze grondrechten aantasten. Worden die dan ook na enig gesputter net als vele vorige maatregelen door de kamer geaccepteerd?

Het duurt even voor ik weer over kan tot de orde van de dag vrees ik. En dat geldt nog steeds voor eigenlijk bijna iedereen in ons landje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s